04 Sep 13 : Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat TUDM Tahun 2013M/1434H

REZ_6798 REZ_6845 REZ_6889 REZ_6914 REZ_6937 REZ_6956 REZ_6974 REZ_6796

SUBANG, 4 Sep 13 – Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat TUDM tahun 2013M/ 1434H yang bertemakan Al- Quran Asas Kecemerlangan telah berlangsung di Dewan Ababil, Pangkalan Udara Subang. Majlis Pembukaan telah dirasmikan oleh Komander Pangkalan, Brig Jen Dato’ Hj Romlee Bin Yahaya TUDM merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Tilawah.

Pertandingan ini disertai seramai 12 orang peserta yang telah menjadi johan di peringkat zon masing-masing yang merangkumi Kategori Pegawai, Kategori Qari dan Kategori Qariah. Para peserta telah memperdengarkan ayat-ayat suci Al-Quran dari Surah Al- Baqarah, Surah Ali Imran, Surah An- Nisa, Surah Al- A’Raaf, Surah Yunus, Surah Al- Isra’, Surah Al- Anbiya’, Surah Luqman, Surah Az- Zumar dan Surah Ad- Dukhan.

Tilawah Al-Quran Peringkat TUDM pada tahun ini menyaksikan dominasi Zon Utara apabila memenangi ke semua kategori yang dipertandingkan dengan kemenangan wakil-wakil Zon Utara iaitu Kapt Muhamad Hamzani bin Muhamad TUDM Kategori Qari Pegawai dalam Kategori Pegawai,  Sjn U Mohd Rosidi bin Mat Zain bagi Kategori Qari LLP dan Puan Siti Aishah binti Hj Sudin yang mengungguli Kategori Qariah. Dengan kemenangan wakil-wakil dari zon utara ini, zon utara telah dinobatkan sebagai Johan Keseluruhan Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat TUDM Tahun 2013M/1434H. Johan setiap kategori pada peringkat TUDM akan mewakili ke Majlis Tilawah Al- Quran Peringkat Angkatan Tentera Malaysia.

Acara penyampaian hadiah kepada para pemenang dan majlis penutup telah disempurnakan oleh Panglima Tentera Udara YBhg Jen Tan Sri Dato’ Sri Rodzali bin Daud TUDM.

 

//